Voordelen buitengevelisolatie
Buitengevelisolatie is de meest duurzame manier van warmteisolatie. Geïsoleerde buitenmuren zorgen dat warmte niet weglekt naar buiten. De warmte blijft binnen en zorgt dat de wanden warm worden.
Als de verwarming wordt uitgeschakeld wordt de warmte die in de muren is opgeslagen teruggegeven aan de binnenruimte. Zo blijft de woning langer warm, ook als de verwarming is uitgeschakeld. De temperatuur blijft bovendien gelijkmatig, wat het klimaat en wooncomfort verbetert. Door de warmte in de muren worden vochtproblemen voorkomen.
De voordelen van buitengevelisolatie
- Sterk isolerende werking
- Enorme energiebesparing
- Warmte van de muur wordt volledig benut
- Beschermt de wand tegen temperatuurverschillen, voorkomt schade door spanningsverschillen
- Beschermt tegen hitte in de zomer
- Comfortabele woning
- Beschermt tegen schimmelvorming
- De waarde van de woning wordt vermeerderd
- Het uiterlijk van de woning wordt mooier
Hoogste energiebesparing en comfort
Woningen gebouwd voor circa 1930 hebben geen spouwmuren maar steensmuren. De muur is dan net zo dik als de lengte van de steen en heeft geen tussenliggende ruimte (luchtspouw). Gevelisolatie aan de buitenzijde is dan de beste oplossing. Hiermee is het vaak mogelijk om meer energiebesparing en comfort te realiseren dan bij de andere vormen van gevelisolatie (spouwmuur of binnenzijde). De dikte van de isolatielaag wordt immers niet beperkt door de spouwbreedte, en van ruimteverlies in vertrekken is ook geen sprake. Tevens zullen vertrekken zowel 's winters als 's zomers een constantere temperatuur krijgen doordat de volledige buitenmuur geïsoleerd is. Door de gevel aan de buitenzijde te isoleren krijgen oude lelijke gevels een fraaie face-lift en bewoners worden door de werkzaamheden niet gehinderd.